Skuer

Skue


Hovedsponsor for skuerne 24 er:


Et skue er en uofficiel udstilling og dermed et godt sted at starte. 

Skuer arrangeres af DKK’s kredse og specialklubber og der erca. 2-3 skuer pr. kreds, men færre pr. klub om året. Du kan finde en oversigt alle skuerne i DKK (søg på ”Skue” under ”Type”). Oversigt over bl.a. skuer

Det er selvfølgelig tilladt – ligesom med andre aktiviteter – at deltage i skuer uden for den kreds du bor i, men det er ikke alle skuer i specialklubber, der er åbne for alle. Husk derfor at tjekke dette inden du tilmelder.

Skuer er bygget op på samme måde som en udstilling ved, at din hund bliver gennemgået af en dommer, får en skriftlig kritik og bliver præmieret herefter. Ved de fleste skuer er klasseinddelingerne det samme som på en almindelig udstilling, men der kan være forskellige variationer afhængigt af kredsen/klubben. 

Efter de individuelle racebedømmelser er afsluttet, er der fælleskonkurrencer i ”Store ring”. Her mødes alle de kvalificerede hunde på tværs af racer. Om hvorvidt din hund har kvalificeret sig til Store ring, afhænger af kvalifikationskravene på det givne skue, men ringpersonalet vil altid informere dig om hvorvidt din hund skal i Store ring og i så fald hvor og hvornår du skal møde.

Skuer er en rigtig god idé for førstegangsudstilleren, da det er lidt mere uhøjtideligt end en almindelig udstilling, men du får stadig fornemmelsen af, hvad det vil sige at være på udstilling.

Gratis entré for tilskuere
Kom og kik på hunde og få en snak med en af de mange udstillere. Tænker du på at anskaffe en hund, så er der rig lejlighed til at se mange forskellige racer på skuet, hvor mange racer er repræsenterede blandt de tilmeldte hunde fra de store Grand Danois til de helt små Chihuahua. Hundene bliver præsenteret og fremvist for professionelle dommere.

Her er det også sjovt at se børnene stolt fremvise deres hunde og spændende at nyde de erfarne udstillere konkurrerer om, hvem der er bedst til at "showe" en veltrænet hund frem til en topplacering blandt de bedste på dagen.

Også andre konkurrencer
Der  kan tilmeldes i parklasse, junior handling, senior handling samt veteran handling. Barn og hund er også en mulighed og alle tilmeldes på dagen. Hunden/hundene skal være tilmeldt skuet i forvejen. 

Selve skuet
Alle hunde, der opnår højeste præmiering i bedømmelse samt hvalp og babyer der opnår SL eller L, modtager en værdikupon på 25 kr., som kan anvendes i kredsens bod eller i hallens cafeteria.

Kl. ca 13.30 i store ring: Barn og Hund. Hunden/hundene skal være tilmeldt skuet i forvejen. 

På skuet findes ikke Bedst I Show på "normal" vis, men den bedste i i køn i klassen, som har opnået Excellent (Særdeles Lovende for babyklassen og hvalpeklassen) i racen går videre til store ring, hvor dagens bedste i den pågældende klasse findes blandt alle de deltagende racer der har tilmeldte hunde i den klasse. 
Dagens bedste i klassen blandt alle racer, går videre til konkurrence om dagens bedste hund.

Kl. ca 14.00 i store ring: Parklasse, Seniorhandling (som juniorhandling, men for personer over 18 år) og veteran handling, for alle over 60 år.


På skuet findes ikke bedst i racen, men den bedste i klassen som har opnået Excellent (Særdeles Lovende for babyklassen og hvalpeklassen) i racen går videre til store ring, hvor dagens bedste i den pågældende klasse findes blandt alle de deltagende racer der har tilmeldte hunde i den klasse. Dagens bedste i klassen går videre til konkurrence om dagens bedste hund. Dvs. at der er store ring for:

Skuets bedste baby, placering 1-4 Skuets bedste hvalp, placering 1-4 Skuets bedste junior, placering 1-4 Skuets bedste mellemklasse placering 1-4 Skuets bedste åben klasse, placering 1-4 Skuets bedste veteran, placering 1-4 Skuets bedste champion, placering 1-4

Nr 1 fra disse klasser konkurrerer til sidst om at blive Bedst I Show (BIS)