Udendørs sommerskue i Hårlev 12. august 2023

Kom og kik på hunde og få en snak med en af de mange udstillere. Tænker du på at anskaffe en hund, så er der rig lejlighed til at se mange forskellige racer på skuet, hvor mange racer er repræsenterede blandt de tilmeldte hunde fra de store Grand Danois til de helt små Chihuahua. Hundene bliver præsenteret i flere ringe og fremvist for professionelle dommere.

Her er det sjovt at se børnene stolt fremvise deres hunde og spændende at nyde de erfarne udstillere konkurrerer om, hvem der er bedst til at "showe" en veltrænet hund frem til en topplacering blandt de bedste på dagen.


Gratis entré for tilskuere.

Stand på skuet og sponsorpræmier fra:

Outdoor By Nature, Atilla Showleads og Dogwash


Sponsorpræmier fra:

 


Sted:
Hårlevhallens udendørs arealer,  Industrivej 39, 4652 Hårlev.

Formiddagens program:
Adgang til udstillingsområdet fra kl. 8.30 og bedømmelserne begynder kl. 10.00.

Til at dømme er Jesper Ravn, Bjarne Sørensen, og Bjarke Sandø Sabroe inviteret. Alle tre dommere er autoriseret , men ikke til alle racer.
Dommerne vil blive fordelt på racer, når tilmeldingen er slut

Hver race bedømmes for sig. Der gives skriftlige kritikker, som kan se på hundens egen side på hundeweb, men også via kataloget.

I hver race findes der bedste baby, bedste hvalp, bedste junior, bedste mellemklasse, bedste åben klasse, bedste champion, bedste brugshund og bedste veteran. Disse går videre til store ring . Der gives ikke CK i de officielle klasser og derfor vil der ikke være BIR (bedst i racen).
På DKK kreds 10s skuer findes ikke Bedst I Show på "normal" vis, men den bedste i racen i klassen, som har opnået Excellent (Særdeles Lovende for babyklassen og hvalpeklassen), går videre til store ring. 
I race ringen findes den bedste han eller tæve i klassen. Klassevinderen går videre til store ring om eftermiddagen.
Hver tilmeldte hund får udleveret en præmiekupon på 25 kr.

Rosetter
Traditionen tro har vi fået designet en sommerskue-roset, som kan købes for 50 kr. Der vil være salg af flotte rosetter: Bedste baby, bedste hvalp, bedste junior og bedste veteran, særdeles lovende, excellent osv. til 25 kr/stk. (eller en præmiebon). Derudover vil der være rosetter til de 4 bedst placerede i store ring.

Fotos
Der vil blive taget fotos på dagen, som vil blive lagt på kredsen hjemmeside.

Mad og drikkevarer
Hårlev hallen har et velasorteret cafeteria. Det er ikke tilladt at medbringen egen mad og drikkevarer.

Telte, bure, vogne, ”kravlegårde”, stole osv.
Du er velkommen til at medbringe bure, vogne, ”kravlegårde”, stole osv., men vi opfordrer til at du ikke fylder mere en højst nødvendigt, så der er plads til alle. Husk også at holde afstand til ringen.

Husk at medbringe 
Stambog, vaccinationsattest (stikprøvekontrol), nr. skilt (nål til nummerskiltet), tæppe eller bur, vandskål og godbidder til hunden.

Eftermiddagens program:

Store ring
Kl. ca. 14.00 i store ring: Barn og Hund. Pris 50 kr.

Kl. ca. 14.30 i store ring: Juniorhandling, Seniorhandling 18-59 år og veteranhandling +60 år, Parklasse. Tilmelding til ovenstående i informationen på dagen. Pris 100 kr.
Hunden/hundene skal være tilmeldt skuet i forvejen.

BIS (Bedst I Show): 
Skuets bedste baby, placering 1-4
Skuets bedste hvalp, placering 1-4
Skuets bedste junior, placering 1-4
Skuets bedste mellemklasse placering 1-4
Skuets bedste åben klasse, placering 1-4
Skuets bedste brugsklasse, placering 1-4
Skuets bedste champion, placering 1-4
Skuets bedste veteran, placering 1-4

Nr 1 fra disse klasser konkurrerer til sidst om at blive Bedst I Show (BIS)


Vi håber at kunne tilbyde salg af hundeartikler fra diverse stande, så husk "shoppe-penge" .

Vi håber at DU glæder dig lige så meget som VI gør. På gensyn og hilsen fra udstillingsudvalget.Præsentation af Jesper Ravn


 Jesper Ravn, 55 år og til dagligt KøkkenChef på Højskolen Marielyst, gift med Klaus Andersen og sammen har vi kennel Bubbleton, vi opdrætter Puli og har gjort det i +25 år.

Det glæder mig at vi igennem årene har opdrættet hunde der har opnået Championater på flere kontinenter, adskillige internationale Champions og Verdens Vindere, toppen af kranse kagen at blive  BIR med eget opdræt på Verdens udstilling i racens hjemland Ungarn, under præsidenten for den Ungarske Puli klub og med rekord tilmelding over 125 Puli.


Jeg holder rigtigt meget af at dømme hunde, det er en super spændende opgave og ære at få lov til at bedømme andre opdrætteres arbejde , dette skal gøres med respekt og grundighed, jeg er "kun"autoriseret på et par og tyve racer, det er mit eget valg, eget opdræt og udstilling, får slet ikke at nævne mit arbejdsliv, gør jeg ikke pt har flere racer.

Jeg sætter en ære i grundigt at sætte mig ind i de racer jeg skal dømme, og dette gælder naturlivis på samme niveau om det er en CACIB udstilling eller et skue, hunde ejer fortjener dette når de udviser den tillid at tilmelde hunde under mig.

Jeg ser derfor meget frem til at dømme på Kreds 10s sommerskue i Hårlev.Præsentation af Bjarne SørensenFikk min første retriever , Flatcoat i 1975 .... Siden har det blitt Curlycoat og Chesapeake Bay ... men har også hatt langhåret Gravhund ...  Ble autorisert i 1988 og dømmer nå Gr 4, Gr 8 og alle Bassetracene i Gr 6.   Flyttet til DK i 2012 og stortrives i Danmark ...
Præsentation Bjarke Sandø Sabroe
Det er med stor fornøjelse jeg har modtaget invitation til at dømme på kreds 10 skue. Jeg dømmer hele gruppe 2 og lidt i gruppe 1 og 9 og ser frem til møde en masse dejlige hunde. Jeg synes jeg er privilegeret når jeg får lov til at dømme/bedømme så mange forskellige hunde, som mange mennesker har lagt sjæl i at lave. Jeg uddanner mig fortsat stille og roligt på flere racer – det har jeg lidt mere tid til nu, hvor jeg har trukket mig fra arbejdsmarkedet.
Jeg har selv sammen med min kone Annelise Kennel Sandø, vi har haft hunde i rigtig mange år, hun havde schæfer da vi mødtes og siden havde vi Sankt Bernhard og har nu Grand Danois og Mastiff. Vi har opdrættet rigtig meget i begge racer og har haft en del champions men i det hele taget mange dejlige hunde. Vi bor på et nedlagt landbrug på Vestsjælland så vi har god plads til vores hunde.
Vi har faktisk lige haft et par dejlige hvalpe, der nu er ude ved nye familier.
Jeg er også lidt involveret i det organisatoriske i hundeverdenen, jeg har været formand for Dansk Mastiff Klub og er i skrivende stund formand for Grand Danois Klubben i Danmark, jeg fungerer også som dirigent i mange hundeklubber i forbindelse med generalforsamlinger..